VVD Tweede kamerlid enthousiast over topminor ondernemerschap De Noorderlingen

Geplaatst op: 20-06-2014

Groningen, 20 juni 2014


Na een succesvolle aftrap van de eerste editie, is er in februari 2014 weer een nieuwe lichting Noorderlingen van start gegaan. Een groep bestaande uit 13 ondernemende studenten die allemaal dezelfde passie delen: een eigen onderneming runnen. Deze tweede editie is afgerond en in stijl afgesloten in aanwezigheid van Tweede Kamerlid Anne-Wil Lucas. Zij was enthousiast over de samenwerking van vier hogescholen, vooral ook vanwege het belang van jonge ondernemers voor de economie.

Deze tweede editie is afgesloten bij Green Meet’s Golf & Wellness – De Fijnfabriek in Erica (DR). Tijdens dit eindevent kwamen oud-deelnemers, huidige deelnemers, coaches en partners nog één keer bij elkaar. Als verrassing was Anne-Wil Lucas, VVD-tweede kamerlid en woordvoerder Wetenschap, Innovatie en Economische Zaken uitgenodigd door de deelnemers. Met haar initiatief StartupNL zet Anne-Wil Lucas zich in voor betere ondersteuning en faciliteiten voor startende ondernemers. Het programma van De Noorderlingen benoemde zij als een ‘best practice’ waar onderwijs en markt elkaar versterken.

De Noorderlingen is een gezamenlijk topprogramma onder regie van de Hanzehogeschool Groningen van de vier noordelijke hogescholen - de Hanzehogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, Stenden Hogeschool en NHL Hogeschool - en een initiatief van Sectorplan Noord. Een uitdagend traject voor studenten die hun ondernemersidee willen omzetten naar een eigen bedrijf of met hun huidige bedrijf willen groeien. Hierbij worden ze gecoacht en geadviseerd door topondernemers en professionals uit het werkveld.

10390368_724896430909214_3652235699193797966_n.jpg