Gronings viooltalent en studentondernemer Mitchell Mungroop brengt klassiek album ‘Mitchell the First’ uit

Geplaatst op: 20-06-2014

Groningen, 20 juni 2014


Viooltalent en studentondernemer Mitchell Mungroop lanceert morgen 21 juni , op de internationale dag van de muziek, zijn klassieke debuutalbum ‘Mitchell the First’ op iTunes. Op het album zijn de vier delen van de 7e vioolfantasie van de Duitse componist Georg Phillip Telemann opgenomen.

Afgelopen maanden heeft de 21-jarige violist en studentondernemer vaker opgetreden voor publiek dat normaal niet in aanraking komt met klassieke muziek. Tijdens lunchconcerten op de Hanzehogeschool Groningen maakten studenten regelmatig voor het eerst kennis met een vioolconcert. “Het werd zo’n succes dat ik vanaf vandaag een breder publiek wil laten kennismaken met de prachtige klanken van de viool. Ik kreeg zulke enthousiaste reacties dat ik nu een album uitbreng met de populairste nummers van mijn soloconcerten. Zo kan een nieuw publiek kennis maken met de positieve werking van klassieke muziek”.

Over Mitchell Mungroop
Mitchell Mungroop (1992) is een jonge violist die verbonden is aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast studeert hij bij de beroemde Kati Sebestyén. Hij heeft zijn eigen studentonderneming Mitchells Music Management opgericht, van waaruit hij muzikale optredens verzorgt.

Een aantal muzikale hoogtepunten. Solo-optreden voor Prinses Beatrix tijdens het bevrijdingsconcert, begeleid door de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Prijzen in Nederland en Duitsland bij o.a. Prinses Christina Concours en Haydn Muziek Festival. Veel binnenlandse en buitenlandse concerten, solo of in orkesten zoals het JeugdOrkest Nederland, o.a. bij Kinderprinsengrachtconcert en in het Concertgebouw Amsterdam.

Promofoto.Mitchell (1).jpg