Update programma's Mastering Entrepreneurship en Startup Academy

Geplaatst op: 12-06-2014

Vanaf 1 mei 2014 zijn we weer gestart met een serie bijeenkomsten. Lekker open en interactief, over interessante en bruikbare onderwerpen en direct toepasbaar wanneer je jouw ondernemerschap wilt versterken.


De ene week is de bijeenkomst gericht op ondernemende professionals:  'Mastering Entrepreneurship'. De  andere week op (toekomstige) zelfstandig ondernemers:  'Startup Academy'.  De bijeenkomsten zijn bedoeld voor studenten die hun persoonlijk of professioneel ondernemerschap willen ontwikkelen of die voor nu of in de toekomst een bedrijf willen starten. Allebei kan natuurlijk ook. Ze worden gehouden in de incubator Cube050 aan de Kadijk 1 op de Zernike Campus.

Voor de zomervakantie bieden we nog twee bijeenkomsten aan met de onderwerpen: Persoonlijk leiderschap en Bescherm je idee.

Certificaat
Deelnemers die tenminste zeven van de tien bijeenkomsten in een serie bijwonen, ontvangen het certificaat ‘Mastering Entrepreneurship’ dan wel het certificaat ‘Startup Academy’ van het Groningen Center of Entrepreneurship Value050.

Serie ‘Mastering Entrepreneurship’

Persoonlijk leiderschap: haal het beste uit jezelf


Donderdag 19 juni, 14.30 - 16.30 uur

Door: Hans Meckelenkamp, Hanzehogeschool Groningen.

De kern van persoonlijk leiderschap is verantwoordelijkheid nemen, bewustwording en proactief zijn. Je laat je niet meer leiden door prikkels uit je omgeving maar je maakt zelf een bewuste keuze hoe je reageert. Waarom doe je wat je doet? Hoe doorbreek je patronen? Wat is het verschil tussen proactief en reactief gedrag? Leer het in deze bijeenkomst en haal het beste uit jezelf.
INSCHRIJVEN

Serie ‘Startup Academy’

Bescherm je idee: Octrooien, auteursrecht en merkbescherming

Donderdag 26 juni, 14.30 - 16.30 uur

Door: Arnoud Punt, Aecius.
 

Goede ideeën zijn waardevol! Moet je je idee beschermen? En hoe doe je dat? Veel hangt af van jouw specifieke idee. In deze workshop wordt uitgebreid verteld hoe je een goed idee kunt beschermen en wat je rechten en plichten zijn. Leer alles over octrooien, auteursrecht en merkbescherming.
INSCHRIJVEN

GCE Value050 en Inc. Cube050 zijn sinds 2011 respectievelijk 2009 het ondernemerschapscentrum en de incubator van het Consortium voor Valorisatie en Ondernemerschap van Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit en UMC Groningen. Het GCE ontwikkelt en adviseert over kennisintensief ondernemerschap, ondernemerschapsonderwijs en ondersteuning.

We werken nauw samen met overheden en bedrijven, de ondernemerschapscentra van HG en RUG, de expertisecentra Energie en Healthy Ageing, EnTranCe, Energy Academy Europe, de landelijke ondernemerschapscentra ACE, ECE, UCE, HCE, MCE, Startlife, Yes! en Brainport, de noordelijke hogescholen en de Ondernemersacademie, het Entreprenasium en het International Business College.