Update programma's Mastering Entrepreneurship en Startup Academy

Geplaatst op: 21-05-2014

Vanaf 1 mei 2014 zijn we weer gestart met een serie bijeenkomsten. Lekker open en interactief, over interessante en bruikbare onderwerpen en direct toepasbaar wanneer je jouw ondernemerschap wilt versterken.


De ene week is de bijeenkomst gericht op ondernemende professionals:  'Mastering Entrepreneurship'. De  andere week op (toekomstige) zelfstandig ondernemers:  'Startup Academy'.  De bijeenkomsten zijn bedoeld voor studenten die hun persoonlijk of professioneel ondernemerschap willen ontwikkelen of die voor nu of in de toekomst een bedrijf willen starten. Allebei kan natuurlijk ook. Ze worden gehouden in de incubator Cube050 aan de Kadijk 1 op de Zernike Campus.

Certificaat
Deelnemers die tenminste zeven van de tien bijeenkomsten in een serie bijwonen, ontvangen het certificaat ‘Mastering Entrepreneurship’ dan wel het certificaat ‘Startup Academy’ van het Groningen Center of Entrepreneurship Value050.

Serie ‘Startup Academy’

Ondernemingsplan: ‘tips & tricks’ voor een goed plan


Dinsdag 27 mei, 10.00 - 12.00 uur

Door: Jacques Hartog, Hanzehogeschool Groningen.

Een ondernemingsplan is een presentatie van jouw onderneming. Je legt erin vast wat je gaat doen, hoe je het gaat aanpakken, wat het kost en wat het moet opleveren. Het schrijven van een ondernemingsplan is niet eenvoudig. Wat komt er bij kijken en hoe kom je tot een ondernemingsplan dat je ook echt kunt gebruiken voor de start van jouw onderneming? Geef jouw onderneming een vliegende start. Maak kennis met de ‘tips & tricks’ die je helpen bij het schrijven van een goed en compleet ondernemingsplan.
INSCHRIJVEN

Serie ‘Mastering Entrepreneurship’

Effectuation: de 5 principes van succesvol ondernemerschap

Donderdag 5 juni, 14.00 - 17.00 uur

Door: Immo Dijkma, Hanzehogeschool Groningen.
‘What makes entrepreneurs entrepreneurial?' Saras Sarasvathy heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van succesvolle ondernemers en daaruit het Effectuation Model ontwikkeld. Het model biedt een set van 5 principes die succesvolle ondernemers gebruiken bij het nemen van beslissingen en bij het omgaan met onzekerheid. Wie ben ik? Wat kan ik? En wie ken ik? In deze workshop wordt het Effectuation Model uiteengezet en leer je hoe je Effectuation kunt gebruiken voor het versterken van ondernemend gedrag.
INSCHRIJVEN

Serie ‘Startup Academy’

Elevator Pitch: Jezelf en jouw onderneming succesvol presenteren

Woensdag 11 juni, 13.00 - 15.30 uur

Door: Eelco Bakker, Lentezaken. 

Wil je leren hoe je in korte tijd jezelf en je onderneming overtuigend kunt neerzetten? Reken af met die klamme handen en een haperend verhaal? Je kunt stap voor stap leren hoe je een overtuigende Elevator Pitch doet. Ervaar hoe een goede voorbereiding de plankenkoorts vermindert en een goede afloop verzekert. Leer de aandacht trekken, prikkel de nieuwsgierigheid en leer effectief en kernachtig presenteren. Kom meer te weten over de do’s en dont’s en neem deel aan de masterclass ‘Elevator Pitch’. Leer de fijne kneepjes van het pitchen.
INSCHRIJVEN

GCE Value050 en Inc. Cube050 zijn sinds 2011 respectievelijk 2009 het ondernemerschapscentrum en de incubator van het Consortium voor Valorisatie en Ondernemerschap van Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit en UMC Groningen. Het GCE ontwikkelt en adviseert over kennisintensief ondernemerschap, ondernemerschapsonderwijs en ondersteuning.

We werken nauw samen met overheden en bedrijven, de ondernemerschapscentra van HG en RUG, de expertisecentra Energie en Healthy Ageing, EnTranCe, Energy Academy Europe, de landelijke ondernemerschapscentra ACE, ECE, UCE, HCE, MCE, Startlife, Yes! en Brainport, de noordelijke hogescholen en de Ondernemersacademie, het Entreprenasium en het International Business College.