Programma's Mastering Entrepreneurship en Startup Academy

Geplaatst op: 07-04-2014

Vanaf 1 mei 2014 starten we weer met een serie bijeenkomsten. Lekker open en interactief, over interessante en bruikbare onderwerpen en direct toepasbaar wanneer je jouw ondernemerschap wilt versterken.


De ene week is de bijeenkomst gericht op ondernemende professionals:  'Mastering Entrepreneurship'. De  andere week op (toekomstige) zelfstandig ondernemers:  'Startup Academy'.  De bijeenkomsten zijn bedoeld voor studenten die hun persoonlijk of professioneel ondernemerschap willen ontwikkelen of die voor nu of in de toekomst een bedrijf willen starten. Allebei kan natuurlijk ook. Ze worden gehouden in de incubator Cube050 aan de Kadijk 1 op de Zernike Campus.

Certificaat
Deelnemers die tenminste zeven van de tien bijeenkomsten in een serie bijwonen, ontvangen het certificaat ‘Mastering Entrepreneurship’ dan wel het certificaat ‘Startup Academy’ van het Groningen Center of Entrepreneurship Value050.

Serie ‘Mastering Entrepreneurship’

Design Thinking: creativiteit en conceptontwikkeling

Woensdag 7 mei, 14.00 - 17.00 uur

Door: Immo Dijkma, Hanzehogeschool Groningen.

Design Thinking is een actiegerichte methode die creativiteit en analytisch denken combineert en empathie centraal stelt: 'Don't analyze, act!'. De wereld verandert snel. Snel leren van problemen en ervaringen wordt daarom steeds belangrijker. Een belangrijk kenmerk van Design Thinking is actie; vandaag beginnen, prototypes bouwen en direct testen. De basiselementen worden toegelicht en u leert de Design Thinking methode toe te passen.
INSCHRIJVEN

Serie ‘Startup Academy’

Business Model Canvas: de bouwstenen en het gebouw van de onderneming

Donderdag 15 mei, 10.00 - 12.00 uur

Door: Eelco Bakker, Lentezaken. 

Je wordt uitgedaagd om met een frisse blik naar jouw business model te kijken of een eerste aanzet tot een business model te maken. Met het Business Model Canvas  ervaar je hoe je een business model op één A4 kunt uittekenen. Het Business Model Canvas gaat uit van 9 bouwstenen. Waar staan deze bouwstenen voor? Welke rol spelen deze 9 bouwstenen voor jouw onderneming? Door hiermee aan de slag te gaan kun je jezelf een goed beeld vormen van het business model voor jouw onderneming.
INSCHRIJVEN

Serie ‘Mastering Entrepreneurship’

Empowerment: ontwikkelen ondernemend gedrag


Woensdag 21 mei, 14.00 - 17.00 uur

Door: Immo Dijkma, Hanzehogeschool Groningen.

Wat is ondernemend gedrag? Hoe verleg je de nadruk van het schrijven van plannen naar het ondernemen van acties?  'Empowerment' als basis voor stimuleren van ondernemend professioneel gedrag . Een methode waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen werk. Organisaties hebben steeds meer behoefte aan ondernemende professionals. Wat zijn ondernemende professionals en hoe ontwikkel en stimuleer je ondernemend gedrag? In deze bijeenkomst ga je hiermee aan de slag.
INSCHRIJVEN


Serie ‘Startup Academy’

Ondernemingsplan: ‘tips & tricks’ voor een goed plan


Dinsdag 27 mei, 10.00 - 12.00 uur

Door: Jacques Hartog, Hanzehogeschool Groningen.

Een ondernemingsplan is een presentatie van jouw onderneming. Je legt erin vast wat je gaat doen, hoe je het gaat aanpakken, wat het kost en wat het moet opleveren. Het schrijven van een ondernemingsplan is niet eenvoudig. Wat komt er bij kijken en hoe kom je tot een ondernemingsplan dat je ook echt kunt gebruiken voor de start van jouw onderneming? Geef jouw onderneming een vliegende start. Maak kennis met de ‘tips & tricks’ die je helpen bij het schrijven van een goed en compleet ondernemingsplan.
INSCHRIJVEN


GCE Value050 en Inc. Cube050 zijn sinds 2011 respectievelijk 2009 het ondernemerschapscentrum en de incubator van het Consortium voor Valorisatie en Ondernemerschap van Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit en UMC Groningen. Het GCE ontwikkelt en adviseert over kennisintensief ondernemerschap, ondernemerschapsonderwijs en ondersteuning.

We werken nauw samen met overheden en bedrijven, de ondernemerschapscentra van HG en RUG, de expertisecentra Energie en Healthy Ageing, EnTranCe, Energy Academy Europe, de landelijke ondernemerschapscentra ACE, ECE, UCE, HCE, MCE, Startlife, Yes! en Brainport, de noordelijke hogescholen en de Ondernemersacademie, het Entreprenasium en het International Business College.