Programma Global Entrepreneurship Week NL 2013 Groningen

Geplaatst op: 04-11-2013

Van 18 november t/m 24 november 2013 vindt de Global Entrepreneurship Week 2013 plaats.


De Global Entrepreneurship Week (GEW) wil in deze week jonge mensen inspireren om vernieuwende en creatieve ideeën uit te voeren. De twee thema’s in Groningen zijn dit jaar Healthy Ageing en Energie.

Wil jij de ondernemer in jezelf ontdekken? Schrijf je nu in voor één of meerdere activiteiten!

Thema: Kennisintensief ondernemerschap: economische en maatschappelijke impact
 

MAANDAG 18 NOVEMBER

13.30 – 17.30 uur: Landelijke opening GEW NL 2013 - INSCHRIJVEN  
Ga met ons mee naar Utrecht voor het landelijke openingsevenement van de GEW NL 2013. Het thema deze middag luidt: Kennisintensief ondernemerschap: economische en maatschappelijke impact'. Een inspirerende middag met boeiende sprekers. 

Door: Center of Entrepreneurship Value050 en Utrecht CE
Voor: alle belangstellenden


DINSDAG 19 NOVEMBER

09.15 - 22.00 uur: Energy Convention 2013 & NRG Battle - INSCHRIJVEN
Kom naar de Energy Convention als je wilt netwerken met ‘internationale senior energy experts’, zoals ESA-astronaut André Kuipers. Maak ook de finale van de NRG Battle mee! Voor studenten is er het Energy Career Event, waar je je carrière een boost kunt geven.

Door: Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, GasTerra en Energy Valley
Voor: studenten, studentondernemers en docenten


10.30 – 12.30 uur: Workshop 'De kracht van zorgmarketing' - INSCHRIJVEN
Leer hoe marketing in de zorg kan worden toegepast. Dr. Karel Jan Alsem is gespecialiseerd in zorgmarketing en speelt tijdens deze workshop in op het thema Healthy Ageing. Zorgconsumenten worden steeds kritischer in het maken van keuzes. Ook de concurrentie neemt toe. Marketing en branding worden in de zorg dus steeds belangrijker.

Door: dr. Karel Jan Alsem
Voor: studenten, studentondernemers en docenten


12.30 – 13.00 uur: Ontmoet De Noorderlingen - INSCHRIJVEN
Ontmoet De Noorderlingen. Het topprogramma ondernemerschap is voor ambitieuze en ondernemende studenten uit Noord-Nederland. Een uitdagend traject voor studenten die hun ondernemersidee willen omzetten naar een eigen bedrijf of met hun huidige bedrijf willen groeien. Maak kennis met de studentondernemers die gestart zijn in september 2013.

Door: Topprogramma De Noorderlingen
Voor: studenten, studentondernemers en docenten


13.30 – 15.00 uur: Workshop Prototyping - INSCHRIJVEN
Luister naar het inspirerende verhaal van Arjen Banach, studentondernemer SharK. Arjen legt aan de hand van zijn ervaring - opgedaan in de honoursminor Da Vinci en het topprogramma De Noorderlingen - uit hoe prototyping een rol speelt in een succesvolle startup en waarom het zo belangrijk is om rekening te houden met de succesformule.

Door: Arjen Banach, Sharing Knowlegde (SharK)
Voor: studenten, studentondernemers en docenten


WOENSDAG 20 NOVEMBER

09.15 - 22.00 uur: Energy Convention 2013 - INSCHRIJVEN
Kom naar de Energy Convention als je wilt netwerken met ‘internationale senior energy experts’, zoals ESA-astronaut André Kuipers. Voor studenten is er het Energy Career Event, waar je je carrière een boost kunt geven.

Door: Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, GasTerra en Energy Valley
Voor: studenten, studentondernemers en docenten


09.00 - 20.30 uur: The Health Battle 2013 & HA Business Borrel - INSCHRIJVEN
Werk één dag in een multidisciplinair team aan een Health-case en pitch aan het einde van de dag je innovatieve oplossingen aan een deskundige jury. De Health Battle is een internationaal evenement. Aansluitend vindt de Healthy Ageing Business Borrel plaats van het HANNN inclusief de finale pitches.

Door: Hanzehogeschool Groningen, iAge, HANNN
Voor: studenten, studentondernemers en docenten

14.30 - 17.30 uur: Prikkel en ontwikkel jouw creatieve brein - INSCHRIJVEN
Kom naar deze workshop als je meer wilt leren over creatief en innovatief denken. Hoe kom je tijdens een brainstormsessie snel tot concrete ideeën en oplossingen en wat is de kracht van een multidisciplinair team? Je ervaart het in de workshop van Creatieve Weg! 

Door: Creatieve Weg
Voor: studenten, studentondernemers en docenten

DONDERDAG 21 NOVEMBER

13.30 – 16.00 uur: De ondernemende student in de energiesector - INSCHRIJVEN
Kom meer te weten over ondernemen in de energiesector: wat zijn bijvoorbeeld actuele ontwikkelingen? Ga de uitdaging aan om in deze workshop te werken aan een energie-case. SAMEEN slaat coöperatief een brug tussen studenten en organisaties in de energiemarkt.

Door: SAMEEN
Voor:
studenten, studentondernemers en docenten

16.00 – 18.00 uur: Meet & Eat @ Incubator Cube050 - INSCHRIJVEN
Maak kennis met de ondernemers van de incubator Cube050! Wil je een eigen bedrijf starten of gewoon meer weten over zelfstandig ondernemerschap? Kom bij ons langs als je nieuwsgierig bent naar Cube050, de ondernemers wilt ontmoeten én zin hebt in pizza.

Door: ondernemers Cube050
Voor:
studenten, studentondernemers en docenten

17.00 - 19.00 uur: Opening University of Groningen CE - INSCHRIJVEN
Kom naar de opening van het University of Groningen Centre for Entrepreneurship (UGCE), een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen. Maak kennis met het UGCE en neem deel aan de Entrepreneurship College Tour met sprekers als Mark Vletter (Voys Telecom), Elwin Stevelink (Neonsplash) en Jordy Oosterveld (Fonky Sales).

Door: Rijksuniversiteit Groningen
Voor: alle belangstellenden
 

19.30 - 22.30 uur Finale Groninger Ondernemingsprijs 2013 - INSCHRIJVEN
Wie wint de Groninger Ondernemingsprijs 2013?  Get There, Bulthuis Truck- en Traileronderdelen, of BelSimpel? Commissaris van de Koning Max van den Berg spreekt donderdagavond 21 november het verlossende woord, tijdens een stevig opgezette Finale-avond in MartiniPlaza. De avond belooft meer te zijn dan een prijsuitreiking alleen, met interessante sprekers, optredens en een netwerkborrel. 
Door: Groninger Ondernemingsprijs 2013Voor: alle belangstellenden

20.00 - 21.30 uur: Think Different: The blue academy - INSCHRIJVEN
Ontdek en creëer duurzame oplossingen voor de provincie Groningen op een geheel nieuwe wijze. De Zuid-Afrikaanse prof. dr. Gunter Pauli introduceert hiervoor het Blue Business Model die je anders leert kijken naar economische vraagstukken. 'Groen denken' is verleden tijd.

Door: Studium Generale Groningen, Let's Gro Festival, 'The Discovery of Groningen', Energy Academy Europe
Voor: alle belangstellenden

VRIJDAG 22 NOVEMBER

17.00 - 22.00 uur: Landelijk sluitingsevenement Get in the Ring - INSCHRIJVEN
Kom kijken bij de internationale finale van Get in the Ring. Get in the Ring daagt startups uit om te pitchen voor een investering tot 1 miljoen (!) euro voor een jury van topinvesteerders. Tijdens de finale van Get in the Ring, 'The Investment Battle', zullen acht finalisten de strijd met elkaar aangaan.

Door: Erasmus Centre for Entrepreneurship
Voor: alle belangstellenden