Minister-president Rutte bezoekt incubator Cube050

Geplaatst op: 31-01-2013

Op woensdag 30 januari bracht premier Rutte een werkbezoek aan de incubator Cube050.


Na een korte introductie door Frans Donders, directeur Center of Entrepreneurship Value050 en Incubator Cube050, verzorgden studentondernemers van OZOMedia en Water & Energy Solutions pitches voor de minister-president. Rutte wilde bij zijn bezoek aan Groningen weten waar deze jonge ondernemers zoal tegen aan lopen, om te kijken waar hij vanuit politiek Den Haag hun innovaties en ontwikkeling van dienst kan zijn. Ook ontmoette Rutte studenten van de honours minor Da Vinci van de Hanzehogeschool Groningen in hun werkruimte in Cube050.

Het Center of Entrepreneurship Value050 bood de premier een speciale innovatiebrief aan. Donders: “We hebben onze ondernemers, studenten en coaches gevraagd te formuleren hoe zij denken dat de minister-president een bijdrage zou kunnen leveren aan innovatief ondernemerschap. Die mogelijkheden hebben we samengebracht in deze brief voor Mark Rutte."

Naast Cube050 bezocht de minister-president, die op uitnodiging van VNO-NCW te gast was in Groningen, onder meer de Mediacentrale, Polyvation en het Carbohydrate Competence Center van de Rijksuniversiteit Groningen.

Groningen ontwikkelt zich uitstekend als de kennis- en innovatiestad van Nederland, concludeerde premier Rutte woensdag na het werkbezoek aan Groningen. Hij was onder de indruk van de wijze waarop de kennisinstellingen en het bedrijfsleven in Groningen samenwerken.

Nieuwsitems en impressie werkbezoek minister-president Rutte aan de incubator Cube050
Rijksoverheid: Minister-president Rutte brengt werkbezoek aan Groningen
GIC: Rutte: Groningen goed op weg als de kennis- en innovatiestad van Nederland
ScienceGuide: Rutte zoekt jong talent op
RUG: Premier Rutte bezoekt Groningen: ‘Stad, UMCG, Hanzehogeschool en universiteit versterken elkaar'
Hanze: Premier Mark Rutte bezoekt studentondernemers in Cube050

VIDEO
Video HanzeMag.png

FOTO's
Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte Werkbezoek Rutte