Window Brokers: lef hebben en gewoon doen!

Geplaatst op: 21-01-2013

.


Tijdens hun studie Communicatie zagen Thimo Bons en Ramon Lukkien de economie langzaamaan verslechteren. Voor starters op de arbeidsmarkt werd het steeds moeilijker om een baan te vinden. Ze waren het er dan ook snel over eens: ze wilden voor zichzelf beginnen. Maar Ramon en Thimo zagen dat de economische crisis ook mogelijkheden biedt en spelen daar met hun bedrijf Window Brokers handig op in.

Het concept is eenvoudig: Window Brokers biedt de ramen van leegstaande winkelpanden aan als advertentiemedium. Het bedrijf bemiddelt tussen vastgoedeigenaren – die een vergoeding krijgen – en adverteerders. “Enerzijds proberen we het straatbeeld aangenamer te maken”, zegt Ramon. “Anderzijds geven wij adverteerders buiten het centrum de mogelijkheid om zich in het centrum van de stad te presenteren. Wij zoeken naar mooie locaties waar veel mensen voorbij komen.”

Thimo: “We breiden ons werkgebied steeds verder uit. We zijn op 1 augustus in Groningen begonnen met een advertentie voor Groningen Airport Eelde. Inmiddels hebben we locaties gehad in Emmen, Hoogeveen en Assen. Momenteel zijn we bezig om ons werkgebied uit te breiden maar het oosten – Enschede, Arnhem, Nijmegen – en zitten we op een grens waarop we serieus overwegen om personeel aan te nemen. Dat is spannend.”

Kantoorruimte in CUBE050
“Het is ons goed bevallen om ons bedrijf al tijdens onze studie te starten. We hadden nog geen vaste lasten en konden zonder veel investeringen en in goedkope kantoorruimte aan de slag”, zegt Thimo. Die kantoorruimte huurt Window Brokers van CUBE050. Ramon: “Sinds we hier zitten, zijn we enorm gegroeid. Dit komt onder meer doordat je in de CUBE gebruik kunt maken van een netwerk. Maar het is ook prettig dat je je klant kun vertellen dat je niet op een zolderkamertje zit, maar eigen kantoorruimte hebt. Je wordt daardoor serieuzer genomen. Anderzijds zijn wij, doordat we in een kantoorpand zitten, ons zelf ook professioneler gaan opstellen.”

Thimo: “We hebben veel contact met de andere studenten in de CUBE. We lopen bij elkaar binnen met ideeën en om te sparren. Met onze vragen over facturering en belastingen werden we hier ook goed geholpen. Het is een heel fysiek netwerk dat je hier hebt. Je loopt gemakkelijk bij elkaar binnen, dat is echt een meerwaarde.”

Tips voor startende studentondernemers
Ramon en Thimo hebben tips voor andere startende studentondernemers. “Zorg ervoor dat je in de picture komt. Wij zijn erin geslaagd om veel free publicity te krijgen, ook landelijk, en we merken nu dat vastgoedbedrijven zelf op ons afkomen. En: aarzel niet om vanuit je studie te beginnen. Maak gebruik van het netwerk van CUBE050. Heb lef en ga het gewoon dóen!”