Topondernemersregeling voor studenten Hanzehogeschool Groningen

Geplaatst op: 03-02-2015

Binnen de Hanzehogeschool Topondernemersregeling kunnen talentvolle studentondernemers studeren en ondernemen effectief combineren.


De Hanzehogeschool Groningen start deze maand met een bijzondere nieuwe regeling voor studentondernemers. Binnen de Hanzehogeschool Topondernemersregeling kunnen talentvolle studentondernemers studeren en ondernemen zeer effectief combineren. Aanstaande vrijdag 6 februari verricht Pieter Duisenberg, woordvoerder hoger onderwijs en Tweede Kamerlid voor de VVD, de officiële opening van de Hanzehogeschool Topondernemersregeling.

Met de toenemende belangstelling van studenten voor (zelfstandig) ondernemerschap wordt het steeds lastiger om gelijktijdig een opleiding te volgen en een onderneming te ontwikkelen. Soms leidt dit tot het voortijdig stoppen met de opleiding of tot het stoppen met het eigen bedrijf. Zo gaan enerzijds bijzonder talent en anderzijds substantiële economische en maatschappelijke waarde verloren.

?De Hanzehogeschool Groningen biedt studenten hiervoor nu een oplossing in de vorm van de Hanzehogeschool Topondernemersregeling. Studenten die gebruik willen maken van deze regeling moeten een goed business model, een uitgewerkt bedrijfsplan en een 'break even' prognose aanleveren. Wanneer deze voorwaarden door een aantal interne en externe deskundigen positief worden beoordeeld, kan de studentondernemer onder begeleiding van ervaren coaches zijn minor-, stage- en afstudeerperiode invullen met activiteiten die zowel voor de opleiding als voor de onderneming van nut zijn. Vanaf nu kunnen 10 à 20 talentvolle jonge ondernemers jaarlijks van deze regeling gebruik maken.

?Ondernemerschap is onlosmakelijk verbonden aan de praktijkgerichtheid die zo kenmerkend is voor het hoger beroepsonderwijs. De Hanzehogeschool Groningen staat voortdurend in contact met bedrijven en instellingen waarmee samengewerkt wordt in onderwijs en onderzoek. Ook werken lectoren, onderzoekers, docenten en studenten samen aan vraagstukken uit het bedrijfsleven in het Kenniscentrum Ondernemerschap.